ZwedenWeb

Algemene informatie over Zweden

Op deze pagina's behandelen we algemene informatie over Zweden. Deze informatie varieert van het allemansrecht tot het weer en van eten in Zweden tot het verkeer.

Zweden: ligging en geografie, staatsvorm en volkslied

Lees meer over de ligging en geografie van Zweden, de staatsvorm en het volkslied (Du Gamla Du Fria).

Lees verder... »

Het allemansrecht (allemansrätten)

Het Zweedse Allemansrecht geeft iedereen het recht om te genieten van de natuur. Het is geen formele wet, maar wel de basis voor recreatie in Zweden.
Het Allemansrecht gaat uit van het volgende: (ver)stoor niets of niemand en maak niets kapot. Op de volgende pagina vindt u een uitgebreide samenvatting van de regels die bij dit bijzondere recht horen.

Lees verder... »

Ambassades, consulaten en verkeersbureaus

Een overzicht van Nederlandse en Belgische ambassades en consulaten in Zweden, Zweedse vertegenwoordigingen in Nederland en België.

Lees verder... »

Betalen en pinnen in Zweden

Ondanks het feit dat Zweden lid is van de EU en de Europese Monetaire Unie heeft het land de Euro niet ingevoerd. De nationale munteenheid is de Zweedse kroon.
Creditcards worden in Zweden veel gebruikt en je kunt er in vrijwel elke winkel mee betalen.

Lees verder... »

Eten en drinken in Zweden

Wanneer je van lekker eten houdt, heeft de Zweedse keuken meer dan genoeg te bieden. Zowel vlees- als visgerechten zijn er volop te vinden.
De meeste Zweden eten twee keer per dag warm, wat betekent dat je als toerist zowel 's middags als 's avonds makkelijk allerlei restaurants kunt vinden waar je warm kunt eten. Een gewoon broodje kaas is echter aanmerkelijk moeilijker te vinden.

Lees verder... »

Feestdagen en tradities

Zoals elk land heeft ook Zweden zijn eigen feestdagen. Hier vind je een beschrijving van de feestdagen en de bijbehorende tradities.

Lees verder... »

Verkeer in Zweden

De meeste verkeersregels in Zweden zijn niet anders dan de regels in Nederland, maar er zijn toch enkele uitzonderingen en belangrijke regels. Enkele aandachtspuntent zijn: alcohol in het verkeer, elanden en ander wild, maximum snelheden, parkeren, verlichting, gebruik van de vluchtstrook en winterbanden.

Lees verder... »

Weer in Zweden

Het grootste deel van Zweden kent een landklimaat, dit doorgaans voor droge en (relatief) warme zomers en strenge winters. Zomertemperaturen die tussen de 23 en 27 graden liggen zijn geen uitzondering. Vaak gaan deze temperaturen dan gepaard met felblauwe luchten en een stralende zon.
Zweedse winters kunnen, zoals algemeen bekend is, behoorlijk streng zijn. In het noorden van Zweden zijn dagtemperaturen van -30ºC niet zeldzaam (de gemiddelde temperatuur in januari in Kiruna is ongeveer -16ºC). In het zuiden is het aanzienlijk minder koud (de gemiddelde temperatuur in januari in Malmö ligt rond het vriespunt).

Lees verder... »

 

Advertentie
Advertentie

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×