Fotografiska Museet

Volg ZwedenWeb

Fotografiska Museet

Fotografiska Museet, Stockholm

Fotografiska Museet

Het bronzen kunstwerk Torso van kunstenaar Dan Wolgers staat voor de ingang van Fotografiska Museet

Fotografiska museet, het fotografisch museum, in Stockholm is een van de belangrijkste verzamelplaatsen voor moderne fotografie. Het museum opende haar deuren in 2010 en heeft sindsdien al een groot aantal indrukwekkende tentoonstellingen gehuisvest. Het Fotografiska organiseert jaarlijks 4 grote exposities en een 20-tal kleinere tentoonstellingen.

Vanuit het restaurant op de bovenste verdieping van het museum kijkt u uit over het water, Skeppsholmen en Djurgården en het museum heeft daarmee een van de mooiste uitzichten van Stockholm.

Torso

Voor de ingang van Fotografiska Museet staat Torso, een bronzen kunstwerk van kunstenaar Dan Wolgers. Het stelt een liggend hoofd voor, dat uitkijkt over het water terwijl het luistert naar de geluiden van de stad. Het beeld symboliseert tevens een aantal tegenstellingen: de figuur is zowel opmerkzaam als dromerig en bovendien zowel licht als donker.

Ligging

 

Meer informatie

Adres

Stadsgårdshamnen 22
116 45 Stockholm 
Tel. +46 (0)8 - 50 900 500
Website: http://www.fotografiska.eu 

Openingstijden

Dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur
(Op Midsommarafton en 24 december is het museum gesloten)

Bereikbaarheid

Waneer u gebruik maakt van het openbaar vervoer is het meest dichtsbijzijnde metrostation "Slussen". Vanaf dit metrostation volgt u het water totdat u bij het Fotografiska komt. Het museum is gevestigd in het voormalige douanegebouw.

Lees wat anderen zeggen over het Fotografiska

Lees wat anderen zeggen over hun bezoek aan het Fotografiska op TripAdvisor