ZwedenWeb

Frägsta Hälsingegård

Frägsta in Näsviken (vlakbij Hudiksvall) is een zogenaamde Hälsingegård, een type boerderij dat zeer kenmerkend is voor de regio Hälsingland. Het oudste gebouw op Frägsta dateert uit de 17e eeuw en dit was het onderkomen van de knechten. De overige gebouwen zijn Gråhuset (het grijze huis, ca. 1750) en Stora huset (het grote huis, ca. 1820), het woonhuis dat open is voor het publiek. De ligging van deze gård is uniek: in een landelijk glooiend landschap met een prachtig uitzicht over het water van de Rolfstaå.

Torta caprese con panna.
Torta caprese con panna.Foto: Frägsta Hälsingegård

Italiaans

Sinds 2011 is Frägsta Hälsingegård is ook een stukje Italië  in een Hälsingeomgeving. De huidige eigenaars zijn Henrik en Jen Rugolo. Henrik is opgegroeid in Italië, maar Frägsta, de boerderij van zijn grootouders, is altijd zijn tweede thuis geweest. In 2011 zijn Henrik en Jen op de boerderij een restaurant gestart waar zij authentieke Italiaanse gerechten serveren.

Terwijl je heerlijk geniet van echt Italiaans eten vertelt Henrik je graag over de geschiedenis van de gård. Jen is chef-kok en zorgt voor alle fantastische gerechten die geserveerd worden.

Overnachten

Je kunt ook overnachten op Frägsta Hälsingegård. Je verblijft dan in een omgeving met een lange geschiedenis. Enkele kamers zijn zelfs nog voorzien antiek behang.
Je kunt kiezen voor overnachting met ontbijt, maar uiteraard kan je ook kiezen voor een overnachting op basis van half of heel pension.

Boek je overnachting nu via Booking.com

 

Adresgegevens

Frägsta Hälsingegård
Frägsta 65
820 64 Näsviken
Tel.: +46 (0)650 30 970 / +46 (0)70 266 15 86
E-mail: [email protected]
Website: http://www.fragsta.se 

 

Advertentie
Advertentie

Hotels in de buurt van Frägsta Hälsingegård

Booking.com

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×