ZwedenWeb

Njupeskär, de hoogste waterval van Zweden.
Njupeskär, de hoogste waterval van Zweden.Foto: Karl Brodowsky
Fulufjället is een zandsteenplateau van ruim 9 miljoen jaren oud en hier vind je een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren en planten.   
Het is sinds 2002 één van de nationale parken in Zweden.  

Njupeskär

In dit Nationaal Park vind je ook de hoogste waterval van Zweden, Njupeskär. Hier stort het water 93 meter langs een steile bergwand. In het voorjaar, wanneer alle sneeuw en al het ijs op de fjäll (hoogvlakte) smelt, is de waterval extra imposant. In de zomer ligt hij ingebed in een prachtige groene natuur en geeft de mist van minuscule waterdruppels verkoeling aan de bezoekers.

In de dagen rond midzomer (eind juni) is de hele waterval gedurende enkele uren geheel verlicht door de zon. Diegene die het kan opbrengen om de waterval rond 03.00 uur 's nachts te bezoeken, kan genieten van een magisch schouwspel.

Naturum

Naturum is het bezoekerscentrum van het park. Hier kan je terecht voor tips over de mooiste wandelingen, je kunt er tentoonstellingen over Fulufjället bekijken en deelnemen in verschillende activiteiten, waaronder wandlingen onder leiding van een gids.

Routebeschrijving

Nationaal park Fulufjället ligt in het noordwesten van Dalarna, tegen de Noorse grens en ongeveer 25 kilometer ten westen van Särna.
Volg vanuit Särna weg 70 naar het noorden en sla na 4 km linksaf richting Mörkret en Gördalen. Vanaf Mörkret volg je de borden Fulufjällets nationalpark.  

Advertentie
Advertentie

Hotels in de buurt van Fulufjället

Booking.com

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×