Fulufjället

SPONSORS

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €48 (incl. auto)


Autovakanties Zweden - Pharos Reizen van ANWB


Volg ZwedenWeb

Fulufjället

Water stroomt door Nationaal Park Fulufjället

Fulufjället

Regenboog boven Fulufjället

Fulufjället

Njupeskär, de hoogste waterval van Zweden

Fulufjället is een zandsteenplateau van ruim 9 miljoen jaren oud en hier vindt u een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren en planten.   
Het is sinds 2002 één van de nationale parken in Zweden.  

Njupeskär

In dit Nationaal Park vindt u ook de hoogste waterval van Zweden, Njupeskär. Hier stort het water 93 meter langs een steile bergwand. In het voorjaar, wanneer alle sneeuw en al het ijs op de fjäll (hoogvlakte) smelt, is de waterval extra imposant. In de zomer ligt hij ingebed in een prachtige groene natuur en geeft de mist van minuscule waterdruppels verkoeling aan de bezoekers.

In de dagen rond midzomer (eind juni) is de hele waterval gedurende enkele uren verlicht door de zon. Diegene die het kan opbrengen om de waterval rond 03.00 uur 's nachts te bezoeken, kan genieten van een magisch schouwspel.

Naturum

Naturum is het bezoekerscentrum van het park. Hier kunt u tips krijgen voor de mooiste wandelingen, tentoonstellingen over Fulufjället bekijken en deelnemen in verschillende activiteiten, waaronder wandlingen onder leiding van een gids.

Ligging

 

Routebeschrijving

Nationaal park Fulufjället ligt in het noordwesten van Dalarna, tegen de Noorse grens en ongeveer 25 kilometer ten westen van Särna.
Volg vanuit Särna weg 70 naar het noorden en sla na 4 km linksaf richting Mörkret en Gördalen. Vanaf Mörkret volgt u de borden Fulufjällets nationalpark.  

Meer informatie (in het Engels en in het Zweeds) is ook te vinden op de website van Dalarna.se.

SPONSORS

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €48 (incl. auto)


Autovakanties Zweden - Pharos Reizen van ANWB