ZwedenWeb

Gamla Stan is de oude binnenstad van Stockholm en één van de best bewaarde middeleeuwse stadskernen in Europa. Dit is de plek waar Stockholm in 1252 werdt gesticht en tegenwoordig is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Avond in Gamla Stan. In het midden het bekende beeld van St. Göran (Joris) en de draak.

Avond in Gamla Stan. In het midden het bekende beeld van St. Göran (Joris) en de draak.

Foto: Jeppe Wikström - Stockholm Visitors Board

Tijdens een stadswandeling over smalle, met keien geplaveide straatjes liggen kronkelend rond het Koninklijk Paleis en de Grote Kerk (Storkyrkan). Hier vind je allerlei winkeltjes, van souvenirshops tot kledingboetiekjes. Uiteraard vind je hier ook een vele restaurants en cafés, vooral rond het plein (Stortorget). In Gamla Stan vind je ook een aantal musea, waaronder het Nobelmuseum en het koninklijke muntkabinet.

Alfred Nobel

Het Nobelmuseum is gewijd aan Alfred Nobel, de Zweedse uitvinder van dynamiet, en  natuurlijk is er ook veel aandacht voor de Nobelprijzen.

Meer informatie: http://nobelcenter.se/

Koninklijk paleis

Het Koninklijk paleis (Kungliga slottet) ligt aan de rand van Gamla Stan. Op onze site hebben we een speciale pagina met uitgebreide informatie over het paleis: Koninklijk paleis.

Stadswandeling met een gids

De beste manier om de geheimen van Gamla Stan te ontdekken is waarschijnlijk een stadswandeling met een gids die je de beste plekjes van deze oude binnenstad laat zien.

Lees wat anderen van Gamla Stan vinden

Lees reviews op TripAdvisor.

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2019, ZwedenWeb
Privacy & cookies | Sitemap
×