ZwedenWeb

Gamla Stan is de oude binnenstad van Stockholm en één van de best bewaarde middeleeuwse stadskernen in Europa. Dit is de plek waar Stockholm in 1252 werdt gesticht en tegenwoordig is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Stortorget in Gamla Stan.
Stortorget in Gamla Stan.Foto: Ulf Hinds - Stockholm Visitors Board

Tijdens een stadswandeling over smalle, met keien geplaveide straatjes liggen kronkelend rond het Koninklijk Paleis en de Grote Kerk (Storkyrkan). Hier vind je allerlei winkeltjes, van souvenirshops tot kledingboetiekjes. Uiteraard vind je hier ook een vele restaurants en cafés, vooral rond het plein (Stortorget). In Gamla Stan vind je ook een aantal musea, waaronder het Nobelmuseum en het koninklijke muntkabinet.

Alfred Nobel

Het Nobelmuseum is gewijd aan Alfred Nobel, de Zweedse uitvinder van dynamiet, en  natuurlijk is er ook veel aandacht voor de Nobelprijzen.

Meer informatie: https://nobelprizemuseum.se

Koninklijk paleis

Het Koninklijk paleis (Kungliga slottet) ligt aan de rand van Gamla Stan. Op onze site hebben we een speciale pagina met uitgebreide informatie over het paleis: Koninklijk paleis.

Stadswandeling met een gids

De beste manier om de geheimen van Gamla Stan te ontdekken is waarschijnlijk een stadswandeling met een gids die je de beste plekjes van deze oude binnenstad laat zien.

Advertentie
Advertentie

Hotels in de buurt van Gamla Stan

Booking.com

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×