ZwedenWeb

Kalmar Slott
Kalmar SlottFoto: Malin Backman / ZwedenWeb
Kalmar Slott heeft sinds de bouw van deze borg in het einde van de 12e eeuw belangrijke rol gespeeld in de Zweedse geschiedenis. Het slot ligt aan de rand van Slottsfjärden, de plaats waar de middeleeuwse haven van Kalmar ooit gelegen heeft.

Het slot was in 1398 het centrum van een van de belangrijkste politieke gebeurtenissen in de Scandinavische geschiedenis, namelijk de Unie van Kalmar. Deze unie zorgde ervoor dat Denemarken, Zweden en Noorwegen een gezamenlijke koning/koningin hadden. Dit zorgde voor een machtig land dat zich uitstrekte over (delen van) de huidige landen: Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, IJsland, Rusland, Duitsland en Groot-Brittannië.

Ook heeft het Kalmar Slott een belangrijke rol gespeeld bij de terugkomst van Gustav Vasa, na zijn gevangenschap in Denemarken.

Kalmar Slott vandaag

Aan het einde van de 17e eeuw raakte het slot in Kalmar in verval en werd het vooral gebruikt als gevangenis waar de omstandigheden voor de gevangenen erbarmelijk waren.

In 1850 besloot het Zweedse parlement dat het slot gerenoveerd zou worden en tegenwoordig is Kalmar Slott het best bewaarde renaissance slot in Zweden. Het is open voor publiek en vooral tijdens de zomer zijn er volop activiteiten en tentoonstellingen voor jong en oud.

Kalmar Slott
Kalmar SlottFoto: Bengt A Lundberg / Kulturmiljöbild, Riksantikvarieämbetet
Advertentie
Advertentie

Adresgegevens:

Kalmar Slott
Kungsgatan 1
392 33 Kalmar
Zweden

Website: https://www.kalmarslott.se/
E-mail: [email protected]
Tel: +46 480-45 14 90

Over Kalmar

Kalmar ligt in Småland, aan de oostkust van Zweden en is de hoofdstad van Kalmar län (de provincie Kalmar). De stad, die ongeveer 400 km ten zuiden van Stockholm ligt, werd in het begin van de twaalfde eeuw gesticht en is altijd belangrijk geweest vanwege de strategische ligging.

Vanuit Kalmar kan je met de brug oversteken naar het eiland Öland.

Naast Kalmar Slott adviseren we je ook om het stadspark van Kalmar te bezoeken. Het park ligt vlakbij het slot, dus je kunt deze twee bezienswaardigheden makkelijk met elkaar combineren. 

De binnenplaats van Kalmar Slott.
De binnenplaats van Kalmar Slott.Foto: Malin Backman / ZwedenWeb

Hotels in de buurt van Kalmar Slott

Booking.com

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×