ZwedenWeb
De indrukwekkende jungle. Ondek de geheimen van het regenwoud.
De indrukwekkende jungle. Ondek de geheimen van het regenwoud.Foto: Jasper Metselaar / ZwedenWeb
De onderwaterwereld in het Universum
De onderwaterwereld in het UniversumFoto: Jasper Metselaar / ZwedenWeb
De rode Ibis is een van de vele vogels die vrij rondvliegen in de jungle.
De rode Ibis is een van de vele vogels die vrij rondvliegen in de jungle.Foto: Jasper Metselaar / ZwedenWeb
De onderwatertunnel in de aquariumhal
De onderwatertunnel in de aquariumhalFoto: Jasper Metselaar / ZwedenWeb
De jungle is verdeeld over meerdere verdiepingen.
De jungle is verdeeld over meerdere verdiepingen.Foto: Jasper Metselaar / ZwedenWeb
Touwbruggen brengen je naar het centrum van het regenwoud.
Touwbruggen brengen je naar het centrum van het regenwoud.Foto: Jasper Metselaar / ZwedenWeb

Voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap, het heelal, de jungle of de het leven onder water is een bezoek aan het Universeum een must. In dit nationale wetenschapscentrum is van alles te zien en te doen. Wij hebben het Universeum in juli 2023 bezocht.

Tijdens je bezoek word je, via de Zweedse natuur, meegenomen naar een fantastische onderwaterwereld, waar je je waant in de wereld van “Finding Nemo”. In de onderwatertunnel zie je o.a. haaien over je heen zwemmen, wat een speciale ervaring is.

Na het verlaten van de onderwaterwereld kwamen we in het reptielenhuis, waar je o.a. de inlandtaipan, de giftigste slang ter wereld, kunt zien. Voor de mensen die bang zijn voor slangen: deze komt gelukkig niet in de Zweedse natuur voor. Hier kan je ook testen of je snel genoeg bent om een beet van de koningscobra te ontwijken.

Na een prima lunch in het restaurant gingen we verder naar het tropische regenwoud, wat een groot deel van Universeum in beslag neemt. Via touwbruggen, stenen trappen en kronkelende paden ontdekken we een groot aantal dieren dat in het regenwoud voorkomt, enkele voorbeelden zijn de toekans, rode ibissen, luiaards en natuurlijk de apen. De meeste vogels vliegen vrij rond zodat je een echt jungleavontuur beleeft.

Humans is een deel van Universeum waar spelenderwijs veel leert over het menselijk lichaam. In een creatief milieu zijn er ook verschillende activiteiten waarbij je jezelf kunt uitdagen en meer kunt leren over juist jouw lichaam.

Wisdome

De nieuwste aanwinst van Universeum is Wisdome, een theater waar indrukwekkende 3D films vertoond worden. Dankzij de laatste 3D techniek is het mogelijk om wetenschappelijk onderzoek te visualiseren. Op dit moment zijn er films over de ruimte, over dinosaurussen en koraalriffen maar nieuwe films worden continue geproduceerd. De film die wij zagen heette “Stort!” en deze nam ons mee op een indrukwekkende ruimtereis tot ver buiten ons eigen zonnestelsel. De trailer (niet in 3D) voor deze film zie je hieronder. 

De minimumleeftijd voor films in Wisdome is 4 jaar, sommige films kunnen een hogere leeftijdsgrens hebben. Op dit moment (augustus 2023) zijn de films uitsluitend in het Zweeds, maar er zijn plannen voor voorstellingen in het Engels.

 

 

Advertentie
Advertentie

Hotels in de buurt van Universeum

Booking.com

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×