ZwedenWeb

Aan het begin van de 17e eeuw werd Göteborg, ook wel Gotenburg of Gothenburg genoemd, gesticht door Nederlandse immigranten. De vele grachten van Göteborg zijn overblijfselen van de Nederlandse invloeden in de stad. 
De ligging was uitermate geschikt voor een haven- en handelsstad. Nog steeds is de haven van Göteborg de grootste van Zweden en de stad heeft alles wat je van een grote stad mag verwachten: culturele evenementen, historische bezienswaardigheden, een ruime keuze aan winkels en amusement. De stad is een echte evenementenstad. Zo worden er bijvoorbeeld zeer regelmatig grote concerten gegeven in het Scandinavium of in een van de vele parken, maar ook worden er sport- en culturele eventmenten van wereldniveau gehouden.  
De beroemde straat Avenyn is een gezellige boulevard met vele restaurants, entertainment, culturele centra en hotels in een parkachtige omgeving.

De bewoners van de westkust zijn erg gesteld op de zee en vele vissersplaatsjes, zoals Smögen en Grebbestad, zijn, met hun schilderachtige omgeving, een keur aan vers zeevoedsel en haventjes vol met zeilbootjes, dan ook erg populaire vakantiedorpen geworden.

Advertentie

Belangrijkste attracties

 • Götakanaal & cruises

  Het Götakanaal werd ruim 160 jaar geleden gegraven als een handelsroute tussen Stockholm en Göteborg. Het kanaal is zo'n 560 kilometer lang en voert je door nauwe, door bomen omgeven, kanalen en onderweg naar Stockholm moeten meer dan 60 sluizen gepasseerd worden. Deze schilderachtige reis gunt je onder andere een blik over grootste en indrukwekkendste meren van Zweden: Vänern en Vättern.

  De mooiste manier om de reis te maken is met een van de beroemde oude stoomboten uit het begin van de vorige eeuw. Aan boord vind je een gezellige en comfortabele accomodatie en het eten en de gastvrijheid is subliem. 
  De gewone reis van Göteborg naar Stockholm of omgekeerd duurt 4 dagen, echter de 6-daagse reis, met overnachtingen en langere bezoeken aan landhuizen, kerken en kastelen is wat de meeste reizigers erg aantrekkelijk vinden. Voor diegenen met minder tijd is er sinds 1997 de mogelijkheid tot het maken van 2-daagse cruises.

  Meer informatie: http://www.gotakanal.se

 • Liseberg

  Liseberg is het grootste attractiepark van Göteborg. Ieder jaar gaat in april het park open. Dat wordt gevierd met vuurwerk. Bijna elk jaar wordt er iets veranderd of bijgebouwd in dit park. Je kunt er niet alleen terecht voor verschillende achtbanen, maar er zijn natuurlijk ook rustigere attracties, goktentjes waar je o.a. gigantische dozen met chocolade kunt winnen en natuurlijk diverse winkeltjes en restaurants.

  Elk jaar worden er de zogenaamde 'groene dagen' vastgesteld. Op deze dagen verwacht men minder drukte. Je hoeft dan niet lang te wachten voor de attracties. Liseberg is niet alleen gedurende de zomermaanden geopend; in november wordt het hele park klaargemaakt voor het kerstfeest. Alles is mooi verlicht en je kunt de kerstmarkt bezoeken. Naast een attractiepark, is Liseberg ook een podium voor internationale en Zweedse artiesten. Op de website van Liseberg kun je alles lezen over de openingstijden en de te verwachten optredens.

  Meer informatie vind je op onze pagina over Liseberg en op http://www.liseberg.se

 • Feskekörka

  Deze kleurrijke vismarkt van Göteborg is een Mekka voor de liefhebbers van vis en andere lekkernijen van de zee. Je vind hier ook een zeer goed en beroemd visrestaurant.

  Boothuizen in Sydkoster, Bohuslän.
  Boothuizen in Sydkoster, Bohuslän.Foto: Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

 • Kronhusbodarna

  Hier vind je een overzicht van traditoneel Zweeds handwerk. Het centrum is gevestigd in 18e eeuwse handwerkershuizen.

  Meer informatie: http://www.kronhusbodarna.nu

 • Nordstan

  Het grootste overdekte winkelcentrum van Zweden.

  Meer informatie: http://www.nordstan.se

 • Nya Elfsborgs Fästning

  Dit fort, dat werd gebouwd in 1670, staat op een eilandje bij de ingang van de haven van Göteborg. Wanneer je met de Stena Line in Göteborg aankomt of vertrekt heb je een mooi uitzicht op het fort. Wanneer het weer goed is kan dit erg mooie foto's opleveren.

 

Advertentie
Advertentie

Meer Göteborg...

Gothenburg Pass

Met de Gothenburg Pass krijg je direct toegang tot meer dan 30 topattracties (waaronder Liseberg), gratis boottochten en sightseeing tours en een gratis reisgids.

Reizen naar Göteborg en omgeving

Bij Buro Scanbrit vind je de mooiste reizen naar Bohuslän, met o.a. Göteborg, en Dalsland

Vluchten naar Göteborg

Op Skyscanner.nl kunt u alle vluchten naar Göteborg vergelijken. Zo vind en boek je altijd de voor u voordeligste vlucht naar de Zweedse westkust.

Overnachten in Göteborg

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×