ZwedenWeb

De beste manier om Zweden samen met je kinderen te ontdekken is een autorondreis. Tijdens een 13 of 14-daagse rondreis met eigen auto maak je kennis met de overweldigende natuur en de talloze activiteiten die Zweden te bieden heeft. Wat dacht je van een elandensafari, een bezoek aan het berenpark in Orsa of een avontuurlijke mountainbike- of kanotocht?

Aanbevolen door ZwedenWeb.

Overnachtingen

Met deze reis van Pharos Reizen, onderdeel van de ANWB, overnacht je in vakantieparken in Fredriksberg (3 of 4 nachten in vakantiepark Säfsen), Orsa (3 of 4 nachten in vakantiepark Orsa Grönklitt), Idre (3 of 4 nachten in vakantiepark Idre) en 2 nachten aan boord van de Stena Line ferries (Kiel-Göteborg en Oslo-Fredrikshavn).

Fredriksberg / Säfsen

Fredriksberg / Säfsen ligt in het zuiden van Dalarna, vlakbij de grens met Värmland. In de omgeving heb je volop mogelijkheden om te vissen, kanoën, zwemmen, mountainbiken en te wandelen. Bovendien kan je deelnemen aan een elandsafari, waarbij je kennis maakt met de koning van de Zweedse bossen.

Orsa

Orsa, in het hart van Dalarna, is vooral bekend van het daar gevestigde berenpark. In dit berenpark vind je wolven, lynxen en uiteraard beren. Het berenpark is vanuit je bungalow lopend te bereiken.
Vanuit Orsa kan je ook een bezoek brengen aan de kopermijnen in Falun en aan het gezellige stadje Rättvik, dat aan de rand van het Siljanmeer (Siljan) ligt.
Vlakbij Rättvik ligt Nusnäs, een ouderwets dorpje waar de traditionele Dalapaardjes nog met de hand gemaakt en beschilderd worden.
Aan de westkant van het Siljanmeer, ca. 18 km van Mora ligt Tomteland (Santaworld). Dit is het enige echte huis van de kerstman in Zweden.

Berenfamilie in het berenpark in Orsa.

Berenfamilie in het berenpark in Orsa.

Foto: Orsa Grönklitt

Idrefjäll

Je verblijft in een vakantiepark op de berg Idrefjäll. In het park worden diverse activiteiten georganiseerd en er is een zwembad en een solarium. De omgeving van Idre is bergachtig, met bergtoppen van 1100 meter waar je boven de boomgrens kunt wandelen.

Ten noorden van Idre liggen enkele nederzettingen van de Sami, de inheemse bevolking van Zweeds Lapland en op de hoogvlaktes eromheen grazen kuddes rendieren.

Uiteraard mag je ook de hoogste waterval van Zweden niet missen. Deze waterval, Njupekär, ligt in het natuurreservaat Fulufjället, ca. 45 minuten rijden van Idre.

Oslo

Na je verblijf in Idre gaat de reis verder naar de Noorse hoofdstad Oslo, waar je 's avonds om 19.30 uur aan boord gaat van de Stena Line naar Fredrikshavn.
Waneer je op tijd uit Idre vertrekt heb je voldoende tijd om een aantal interessante plaatsen in Oslo te bezoeken, zoals bijvoorbeeld Akershus festning, een kasteel uit het einde van de 13e eeuw dat uitkijkt over de Oslofjord.

Fredrikhaven

Na een goede nachtrust aan boord van de Stena Line kom je 's ochtends om ca. 7.30 uur aan in het Deense Fredrikshavn. Eenmaal daar aangekomen is het helaas tijd voor de terugreis naar Nederland.

Inbegrepen:

 • 3x of 4x overnachting in Vakantiepark Säfsen in een driekamerwoning op basis van logies
 • 3x of 4x overnachting in Vakantiepark Orsa in een vierkamerbungalow op basis van logies
 • 3x of 4x overnachting in Vakantiepark Idre in een driekamerwoning of appartement op basis van logies
 • overtocht Kiel-Göteborg en Oslo-Frederikshavn met Stena Line voor één auto (max. 2 m hoog en 6 m lang) met max. 6 personen
 • binnenhut naar aantal personen
 • verbruik van elektriciteit
 • uitgebreide reisbeschrijving
 • ANWB Wegenkaart Noorwegen/Zweden (één exemplaar per reservering)
 • Kidsgids Zweden
 • elk kind t/m 13 jaar een cadeautje voor onderweg

Reisafstanden

 • Utrecht - Kiel: ca. 530 km
 • Göteborg - Fredriksberg: ca. 370 km
 • Fredriksberg - Orsa: ca. 145 km
 • Orsa - Idrefjäll: ca. 175 km
 • Idrefjäll - Oslo: ca. 350 km
 • Frederikshavn - Utrecht: ca. 960 km

Prijs: vanaf € 189,00 p.p.p. arrangement incl. binnenhut bij bezetting van 4 pers.

Meer informatie en boekingen: Pharos Reizen

Advertentie
Advertentie

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €84 (retour, incl. auto)

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

Novasol.nl - Het grootste aanbod van vakantiehuizen in Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2021, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×