ZwedenWeb

Sport & vrije tijd

Zweden is niet alleen geschikt om tot rust te komen. Ook op sportief gebied heeft Zweden veel te bieden. 
Elders op deze website beschreven wij al het avontuurlijke vakantieaanbod van diverse reisorganisaties, waar ondermeer de vakantieganger met interesse voor buitensport terecht kan. Maar de sportieve (reeks van) evenementen zoals hieronder beschreven gaan op sportief gebied nog een stukje verder en zijn absoluut het vermelden waard.

De perfecte tas voor Zweden

Lees verder... »

En svensk klassiker

En svensk klassiker is een reeks van sportevenementen die je volbracht moet hebben om een "En svensk klassiker diploma" te krijgen. De verschillende evenementen zijn Vasaloppet, Öppet spår of Engelbrektsloppet (langlaufen), Vättern runt (fietsen), Vannsbrosimningen (zwemmen) en Lidingöloppet (hardlopen).

Lees verder... »

GöteborgsVarvet, de grootste recreatieloop van Zweden

De eerste keer was in 1980, in het begin van de 'joggingboom'. 1.500 hardlopers holden 21,1 kilometer door Gotenburg. Na 1 uur en 6 minuten kwam de winnaar aan bij de finish - voor anderen duurde het wat langer en voor sommigen duurde het erg lang. Maar het is te veronderstellen dat veel mensen het leuk vonden, want sindsdien hebben heel wat hardlopers meegedaan aan wat zich tot een jaarlijkse sportevenement van Gotenburg en de grootste recreatieloop van Zweden zou ontwikkelen: GöteborgsVarvet.

Lees verder... »

Recept voor kanelsnurror (Zweedse kaneelbroodjes)

Het beste recept voor heerlijke kanelsnurror of kanelbullar.

Lees verder... »

Pelgrimsroute St. Olavsleden (St. Olavspad)

Na vijfhonderd jaar in de vergetelheid, komt de 580 kilometer lange St. Olavsleden, een pelgrimsroute tussen Selånger in Zweden en Trondheim in Noorwegen, weer tot leven.

Lees verder... »

Vasaloppet / Öppet spår

Vasaloppet (de Vasaloop) is een van de grootste sportevenenmenten van het jaar. Het is een langlauftocht van 90 kilometer en je zou kunnen zeggen dat het vergelijkbaar is met de Elfstedentocht in Nederland. Belangrijk verschil is natuurlijk dat deze wedstrijd elk jaar gehouden wordt.
Gedurende de hele Vasaloppsveckan, de week voor de hoofdwedstrijd, worden er verschillende wedstrijden gehouden, zoals Tjejvasan (voor dames, 30 km), Kortvasan (30 km), Ungsdomsvasan (voor kinderen, 3, 5, 7 of 9 km) en Öppet spår (90 km).

Lees verder... »

Wandelen in Zweden

Lees verder... »

 

Advertentie
Advertentie

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×