ZwedenWeb

Zweden is natuurlijk van alle markten thuis, er is voor iedereen wat te beleven. Maar vooral liefhebbers van wandelen kunnen hun hart ophalen. Gooi na maanden werken in ons koude kikkerlandje je laptoptas in een hoek en plan een rustgevende vakantie.  Zweden heeft namelijk voor ieder wat wils. Je ontdekt al wandelend de meest prachtige meren, grote sprookjesachtige bossen waarin je je waant in een Lord of the Rings film, of ruige bergen voor de avonturiers onder ons. Hier vind je de tips voor de beste wandelvakanties in Zweden.

Höga kustenleden

De kust is wellicht niet de eerste wandelplek waar je aan denkt bij Zweden. Toch is Höga Kusten een hoogtepunt voor iedere Zweden bezoeker. Höga Kusten heeft haar naam te danken aan het feit dat het een van de hoogste kustlijnen ter wereld is, welke vandaag de dag nog steeds langzaam blijft stijgen. In het jaar 2000 is het schiereiland zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. Met weidse uitzichten vanaf het hoogste punt van 284 meter is Höga Kustenleden een letterlijk hoogtepunt tijdens je wandelvakantie. Het bijzondere aan de bijna 129 kilometer lange kustlijn is dat het je er naaldbossen, heuvels en meren tegenkomt. Een ontzettend afwisselende route dus, die goed aangegeven is met wegwijs-bordjes. Het leuke is dat je je hike kunt afwisselen met het bezoeken van de talloze kleine eilandjes met een kajak. 

Meer informatie: Nature & world heritage | Höga Kusten (hogakusten.com)

Fjällräven Classic Sweden

Fjallraven kennen we natuurlijk van die beroemde rugzak, maar wist je dat het een prachtige tocht door het Zweedse Lapland is? Ieder jaar vindt in augustus de Fjällräven Classic plaats. Een route van 110 kilometer, waaraan in totaal 2000 mensen kunnen meedoen. De wandelroute bestaat uit zeven fases en je kunt kiezen of je de route in drie of vijf dagen loopt. Deze tocht is echter wel voor de bikkels onder ons. Het is een tocht van 110 kilometer door het woeste land, waar je ook regelmatig drassige stukken tegenkomt. Pittig, maar wel een onvergetelijke Zweden-ervaring! Als je de route finisht word je dan ook beloond met een medaille. Fjallraven kennen we natuurlijk van die beroemde rugzak, maar wist je dat het een prachtige tocht door het Zweedse Lapland is? Ieder jaar vindt in augustus de Fjällräven Classic plaats. Een route van 110 kilometer, waaraan in totaal 2000 mensen kunnen meedoen. De wandelroute bestaat uit zeven fases en je kunt kiezen of je de route in drie of vijf dagen loopt. Deze tocht is echter wel voor de bikkels onder ons. Het is een tocht van 110 kilometer door het woeste land, waar je ook regelmatig drassige stukken tegenkomt. Pittig, maar wel een onvergetelijke Zweden-ervaring! Als je de route finisht word je dan ook beloond met een medaille. 

Meer informatie: Fjällräven Classic Sweden (fjallraven.com)

Kungsleden

Laat je echter niet afschrikken door zo’n zware tocht. Zweden heeft ook heel toegankelijke wandelroutes. Want is een hike alleen geschikt om te ondernemen met je avontuurlijke en sportieve vrienden? Welnee, een wandelvakantie in Zweden is ook uitermate geschikt om met het gezin te ondernemen.
Kungsleden is daarvoor het wandelpad wat je moet ontdekken. Geef je kind een rugzak kind met eigen proviand, ga op pad en laat ze betoveren door het sprookjesachtige landschap. Dit wandelpad is namelijk goed begaanbaar. Op plekken waar dat wat minder is, is het belegd met planken zodat je de route altijd met droge voeten kunt afmaken. Een ander voordeel van deze route is dat er genoeg mogelijkheid tot overnachten en het inslaan van proviand is. Je zult dus nooit met hongerige kinderen op pad gaan en te allen tijde een uitvalsbasis vinden.

Kungsleden is de langste wandelroute van Zweden, maar uiteraard kan je er voor kiezen om een deel van de route te lopen. 

Neem je gezin mee op avontuur in het Zweedse landschap en ervaar een beleving om nooit te vergeten!

Meer informatie: Kungsleden: the king of all trails – Swedish Lapland

Kungsleden is de bekendste en langste wandelroute in Zweden.
Kungsleden is de bekendste en langste wandelroute in Zweden.Foto: Michael Jönsson/Scandinav Bildbyrå/imagebank.sweden.se
Advertentie
Advertentie

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×