ZwedenWeb

Met kinderen op vakantie naar Zweden

Zweden is bij uitstek geschikt voor een vakantie met het hele gezin. Zweedse campings en hotels staan bekend als kindvriendelijk, maar dat is lang niet alles. In het hele land zijn vele activiteiten mogelijk waar jij en je kinderen veel plezier aan zullen beleven.

Themaparken

Zweden heeft een aantal themaparken die jij en je kinderen niet mogen missen.

Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby

In dit themapark komen de boeken van Astrid Lindgren tot leven. Ontmoet Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter, Michiel van de Hazelhoeve en vele anderen.
Astrid Lindgrens Värld ligt bij de plaats Vimmerby in de provicie Småland.

De ANWB heeft een Pippi Langkous reis waarbij je o.a. Astrid Lindgrens Värld bezoekt.

Meer infomatie: Astrid Lindgrens Värld 

Michiel van de Hazelhoeve in Astrid Lindgrens Värld
Michiel van de Hazelhoeve in Astrid Lindgrens VärldFoto: Astrid Lindgrens Värld

Junibacken, Stockholm

Junibacken is een sprookjeswereld in het hart van Stockholm. Hier kan je kennismaken met veel plaatsen waarover Astrid Lindgren heeft verteld in haar boeken: Michiel zet alles op z'n kop, Karlsson van het dak en nog vele anderen. Hier kan je spelen in Villa Kakelbont, maar je kunt ook andere kinderboekfiguren bezoeken en gedag zeggen zoals Alfons Alfrink, de Mummins, Miel Monteur, Pettson & Findus en nog vele andere.

Junibacken...

Liseberg, Göteborg

Liseberg is een pretpark in Göteborg, waar ook heel regelmatig optredens plaatsvinden van grote nationale en internationale artiesten. Het park biedt vertier voor iedereen: spannende achtbanen, draaimolens en kermisattracties, restaurantjes, verschillende podia en een theater.
Het park is zomers dagelijks geopend, en heeft vanaf november speciale kerstopeningstijden. Alles is dan prachtig verlicht en er is een kerstmarkt.

Lees meer over Liseberg...

Dierenparken

Een bezoek aan een dierenpark is voor de meeste kinderen een groot avontuur. Zweden heeft een aantal bijzondere dierenparken die voor kinderen leuk, leerzaam en spannend zijn.

Orsa Roofdierenpark, Orsa

Bij Orsa vindt je het grootste roofdierenpark van Europa. Hier kan je onder andere kennismaken met beren, lynxen, wolven en veelvraten. Een bezoek aan dit park is ongetwijfeld een groot avontuur voor de kinderen. 

Meer informatie: www.orsarovdjurspark.se

Het schip van Pippi
Het schip van Pippi's vader: HoppetossaFoto: Astrid Lindgrens Värld

Järvzoo, Hälsingland

Järvzoo is een dierenpark met uitsluitend dieren die in de Zweedse natuur voorkomen: van elanden tot wolven en van poolvossen tot berguilen. Je loopt door het park over een van de langste houten paden van Europa. Järvzoo ligt in Järvsö, Hälsingland.

Lees meer over Järvzoo...

Borås Zoo, Borås

De dierentuin van Borås is een van de grotere dierenparken in Zweden. Het park heeft ongeveer 80 diersoorten en maar liefst 500 dieren.

Het Poolcirkelcertificaat

Wanneer je met je kinderen de poolcirkel oversteekt, mag een getuigschrift natuurlijk niet ontbreken. Deze certificaten zijn verkrijgbaar op verschillende plaatsen waar je de poolcirkel kunt oversteken.

En verder...

Terwijl je de perfecte vakantie in Zweden met je kinderen plant, wil je ervoor zorgen dat alle details kloppen. Van het vinden van kindvriendelijke activiteiten tot het kiezen van de juiste accommodatie, elk aspect is belangrijk. Ga naar Eminent voor een uitgebreid aanbod van kwalitatieve reisbenodigdheden die je gezinsuitje comfortabeler kunnen maken.

En tot slot: naast pretparken, dierentuinen en andere georganiseerde activteiten biedt Zweden natuurlijk vele mogelijkheden voor kinderen om zich te vermaken: lekker zwemmen in de vele meren, vissen, dammen bouwen in waterstroompjes, klimmen op rotsen, hutten bouwen in het bos. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden...

Reisorganisaties

Diverse reisorganisaties hebben speciale reizen voor gezinnen met kinderen, zodat het hele gezin kan genieten van een heerlijke vakantie:

  • ANWB Vakantie - Een aanrader! Hier vind je geweldige en avontuurlijke reizen voor het hele gezin. ANWB heeft tevens een aantal Pippi Langkous reizen.
  • Buro ScanBrit - De grootste Scandinaviëspecialist van Zweden heeft een enorm aanbod met reizen voor de hele familie.
Advertentie
Advertentie

Goed om te weten:

Zweden is kindvriendelijk

In Zweden zijn hotels, campings, musea, warenhuizen, openbaar vervoer prima uitgerust voor bezoekers van alle leeftijden.

Reisdocumenten voor kinderen

Kinderen moeten vanaf 26 juni 2012 een eigen paspoort of Nederlandse identiteitskaart hebben om naar het buitenland en weer terug naar Nederland te kunnen reizen.

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Reacties op deze pagina

  • Floris

    Floris Geplaatst op donderdag 12 november 2020 om 17.28 uur 10

    Zweden staat op onze bucketlist, maar niet verwacht dat er genoeg activiteiten zijn voor onze kinderen. Ik was van plan om alleen met mijn echtgenoot te gaan. Door deze blog is onze planning gewijzigd, want nu kunnen de kinderen ook mee.

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×