Met kinderen op vakantie naar Zweden

Volg ZwedenWeb

Met kinderen op vakantie naar Zweden

Emiel van de Hazelhoeve in Astrid Lindgrens Värld

Met kinderen op vakantie naar Zweden

Het schip van Pippi's vader: Hoppetossa

Met kinderen op vakantie naar Zweden

Het sprookjesplein in Junibacken

Met kinderen op vakantie naar Zweden

De Helix in Liseberg

Zweden is bij uitstek geschikt voor een vakantie met het hele gezin. Zweedse campings en hotels staan bekend als kindvriendelijk, maar dat is lang niet alles. In het hele land zijn vele activiteiten mogelijk waar u en uw kinderen veel plezier aan zullen beleven.

Themaparken

Zweden heeft een aantal themaparken die u en uw kinderen niet mogen missen.

Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby

In dit themapark komen de boeken van Astrid Lindgren tot leven. Ontmoet Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter, Emil en vele anderen.
Astrid Lindgrens Värld ligt bij het dorp Vimmerby in de provicie Småland.

Junibacken, Stockholm

Junibacken is een sprookjeswereld in het hart van Stockholm. Hier kunt u kennismaken met veel plaatsen waarover Astrid Lindgren heeft verteld in haar boeken: Michiel zet alles op z'n kop, Karlsson van het dak en nog veel meer. Hier kan je spelen in Villa Kakelbont, maar ook andere kinderboekfiguren bezoeken en gedag zeggen zoals Alfons Alfrink, de Mummins, Miel Monteur, Pettson & Findus en nog vele andere.

Lees meer over Junibacken...

Liseberg, Göteborg

Liseberg is een pretpark in Göteborg, waar heel regelmatig optredens plaatsvinden van grote nationale en internationale artiesten. Het park biedt vertier voor iedereen: spannende achtbanen, draaimolens en kermisattracties, restaurantjes, verschillende podia en een theater.
Het park is zomers dagelijks geopend, en heeft vanaf november speciale kerstopeningstijden. Alles is dan prachtig verlicht en er is een kerstmarkt.

Lees meer over Liseberg...

Wintersport met kinderen

Zweden is een ideaal wintersportland voor gezinnen met kinderen. Touroperator Buro Scandinavia heeft een aantal wintersportvakanties voor gezinnen in haar programma opgenomen: Lees meer....

Dierenparken

Een bezoek aan een dierenpark is voor de meeste kinderen een groot avontuur. Zweden heeft een aantal bijzondere dierenparken die voor kinderen leuk, leerzaam en spannend zijn.

Grönklitt Berenpark, Dalarna

Bij Orsa vindt u één van de grootste dierenparken in Europa. Hier kunt u o.a. kennismaken met beren, lynxen, wolven en de veelvraat. Een bezoek aan dit park is een groot avontuur voor u en uw kinderen.

Järvzoo, Hälsingland

Järvzoo is een dierenpark met uitsluitend dieren die in de Zweedse natuur voorkomen: van elanden tot wolven en van poolvossen tot berguilen. U loopt door het park over een van de langste houten paden van Europa. Järvzoo vindt u in Järvsö.

Lees meer over Järvzoo...

Borås Zoo, Borås

De dierentuin van Borås is een van de grotere dierenparken in Zweden. Het park heeft ongeveer 80 diersoorten en maar liefst 500 dieren.

Het Poolcirkelcertificaat

Wanneer u met uw kinderen de poolcirkel oversteekt, mag een getuigschrift natuurlijk niet ontbreken. Deze certificaten zijn verkrijgbaar op verschillende plaatsen waar u de poolcirkel kunt oversteken.

En verder...

Naast pretparken, dierentuinen en andere georganiseerde activteiten biedt Zweden natuurlijk vele mogelijkheden voor kinderen om zich te vermaken: lekker zwemmen in de vele meren, vissen, dammen bouwen in waterstroompjes, klimmen op rotsen, hutten bouwen in het bos. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden...

Reisorganisaties

Diverse reisorganisaties hebben speciale reizen voor gezinnen met kinderen, zodat u en uw kinderen kunnen genieten van een heerlijke vakantie:

  • Buro ScanBrit - De grootste Scandinaviëspecialist van Zweden heeft een enorm aanbod met reizen voor de hele familie.
  • Pharos Reizen - Een aanrader! Hier vindt u geweldige en avontuurlijke reizen voor het hele gezin. Pharos heeft tevens een aantal Pippi Langkous reizen.
  • SNP Travelkids Zweden - Bijzondere zomer- en winterreizen voor het hele gezin.

Goed om te weten:

Zweden is kindvriendelijk

In Zweden zijn hotels, campings, musea, warenhuizen, openbaar vervoer prima uitgerust voor bezoekers van alle leeftijden.

Reisdocumenten voor kinderen

Kinderen moeten vanaf 26 juni 2012 een eigen paspoort of Nederlandse identiteitskaart hebben om naar het buitenland en weer terug naar Nederland te kunnen reizen.