ZwedenWeb

In de zomer

De beste tijd om Zweden te bezoeken met de meeste kans op mooi weer, ligt voor het midden en zuiden tussen begin juni en eind augustus en voor noordelijk Zweden en Lapland half juni tot half juli. 
Voor Lapland geldt dat er in de periode van half juli tot half augustus vrij veel muggen zijn. Voor diegenen die dit geen bezwaar vinden en op de Zweedse middeltjes tegen muggen vertrouwen is het in juli en augustus ook prachtig in het noorden van Zweden.

Norrbotten in augustus
Norrbotten in augustusFoto: Hilde

In de winter

Wanneer je voor een wintersportvakantie naar Zweden gaat, is het beste tijdstip nogal afhankelijk van je bestemming.
In het midden van Zweden (Värmland, Dalarna en zuidelijk Jämtland) kan je vaak al in december terecht. Wanneer je echter kiest voor februari, kan je profiteren van langere openingstijden omdat het in die periode al weer langer licht is. 
Verder naar het noorden komt het seizoen een stuk later op gang en loopt dan ook vaak langer door. Zo openen de pistes van Riksgränsen pas in februari en sluiten weer in juni.

Actuele sneeuwinformatie kan je vinden op de site Snörapporten. Ook vind je hier links naar websites van vrijwel alle skigebieden. Wanneer je twijfelt over de beste reisperiode, kan je het beste direct contact opnemen met het skigebied of met de lokale VVV.

Meer informatie over skigebieden, het weer in deze gebieden en de actuele sneeuwhoogtes: https://snorapporten.se/

Voor- en najaar

Natuurlijk zijn de zomer en winter prachtige jaargetijden voor een vakantie in Scandinavië, maar ook het voor- en najaar zijn uitermate geschikt voor een trip naar Zweden.

In de maanden april en mei is het vaak heel zonnig, maar je moet er wel rekening mee houden dat de temperaturen nog vrij laag zijn.

De herfstkleuren van het najaar zijn zeer de moeite waard. Gedurende een periode van enkele weken zijn de Zweedse bossen voornamelijk rood en geel gekleurd. 
In de maand oktober vindt de jaarlijkse elandenjacht plaats. Vaak zijn er aan de rand van de bossen borden geplaatst met de tekst "Älgjakt". Wanneer je deze borden ziet staan, is het niet verstandig om het bos in te gaan, vooral niet met (loslopende) honden.

Advertentie
Advertentie

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×