Het beste reisseizoen

Volg ZwedenWeb

Het beste reisseizoen

Norrbotten in de winter

Het beste reisseizoen

Rendier in de sneeuw in Norrbotten

Het beste reisseizoen

Zonsondergang in augustus is Norrbotten

Het beste reisseizoen

Norrbotten in augustus

Het beste reisseizoen

In de herfst staan de Zweedse bossen vol met paddestoelen

In de zomer

De beste tijd om Zweden te bezoeken met de meeste kans op mooi weer, ligt voor het midden en zuiden tussen begin juni en eind augustus en voor noordelijk Zweden en Lapland half juni tot half juli. 
Voor Lapland geldt dat er in de periode van half juli tot half augustus vrij veel muggen zijn. Voor diegenen die dit geen bezwaar vinden en op de Zweedse middeltjes tegen muggen vertrouwen is het in juli en augustus ook prachtig in het noorden van Zweden.

In de winter

Wanneer u voor een wintersportvakantie naar Zweden gaat, is het tijdstip nogal afhankelijk van uw bestemming.
In het midden van Zweden (Värmland, Dalarna en zuidelijk Jämtland) kunt u al in december terecht. Wanneer u echter kiest voor februari, kunt u profiteren van langere openingstijden omdat het in die periode al weer langer licht is. 
Verder naar het noorden komt het seizoen een stuk later op gang en loopt dan ook vaak langer door. Zo openen de pistes van Riksgränsen pas in februari en sluiten weer in juni.

Actuele sneeuwinformatie kunt u vinden op Snörapporten. Ook vindt u hier links naar websites van vrijwel alle skigebieden. Wanneer u twijfelt over de beste reisperiode, kunt u het beste direct contact opnemen met het skigebied of met de lokale VVV.

Meer informatie over de actuele sneeuwhoogtes: http://www.snorapporten.nu

Voor- en najaar

Natuurlijk zijn de zomer en winter prachtige jaargetijden om naar Zweden te gaan, maar ook het voor- en najaar zijn uitermate geschikt voor een trip naar Zweden.

In de maanden april en mei is het vaak heel zonnig, maar u moet er wel rekening mee houden dat de temperaturen nog vrij laag zijn.

De herfstkleuren van het najaar zijn zeer de moeite waard. In de maand oktober vindt de jaarlijkse elandenjacht plaats. Vaak zijn er aan de rand van de bossen borden geplaatst met de tekst "Älgjakt". Wanneer u deze borden ziet staan, is het niet verstandig om het bos in te gaan, vooral niet met (loslopende) honden.