ZwedenWeb

Wat zijn de mooiste eilanden van Zweden?

Over de hele wereld vind je ontzettend veel prachtige eilanden. Hierbij kun je onder meer denken aan Maui, wat een eiland van Hawaii is. Daarnaast is een reis naar Frans-Polynesië ook zeker een aanrader als je een liefhebber van eilanden bent. Hier vind je bijvoorbeeld Tahiti, wat eigenlijk bestaat uit twee vulkanen. Nadat je Tahiti hebt bezocht kun je direct ook naar Bora Bora gaan, wat een ander eilandje van Frans-Polynesië is. Maar, als je op vakantie wilt naar een eiland dan kun je het ook dichter bij huis zoeken. In Zweden vind je namelijk genoeg prachtige eilanden, zoals de onderstaande voorbeelden. 

Fjäderholmarna

Fjäderholmarna is het dichtstbijzijnde archipeleiland bij de stad Stockholm en ligt op slechts 25 minuten varen van Slussen. Er zijn veel dingen die je kunt doen tijdens een bezoek aan Fjäderholmarna, zoals een boot huren, een bezoek brengen aan de tentoonstelling Allmogebåten met een focus op een traditioneel Scandinavisch schip of jeu de boules spelen. Met meerdere restaurants en een brouwerij om te bezoeken, is hier ook er geen gebrek aan eet- en drinkgelegenheden. Ook is het mogelijk om een klein stukje van Fjäderholmarna mee naar huis te nemen, dit kan je doen door een souvenir te kopen bij Hantverkslängan en Verkstadslängan.
 

Grinda

Grinda is een eiland dat op slechts een uur rijden van Vaxholm ligt. Het is zonder twijfel een van de schattigste archipel-eilanden die je tijdens de warme zomermaanden kunt bezoeken. Met een pittoresk landschap en tal van gebieden om te zwemmen, waan je je hier eigenlijk in een roman van Astrid Lindgren. Bovendien zijn er op Grinda veel plaatsen waar je kunt verblijven. Hierbij kun je onder meer denken aan hotels, hutten, campings, jeugdherbergen, etc. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan diverse wateractiviteiten terwijl je op dit Zweedse eiland bent, waaronder kajakken. 

De boot naar Grinda
De boot naar GrindaFoto: Björn Tesch/imagebank.sweden.se

Brännö

Voor de westkust van Zweden vanaf Göteborg ligt het eiland Brännö. Met een kleine bevolking van 800 inwoners zijn alle basisbehoeften op het eiland aanwezig. Brännö is een ongelooflijke plek als je wilt zonnebaden, een beetje van kliffen wilt springen of een van de vele kindvriendelijke delen van het strand wilt bezoeken. Als je wel van wat avontuur houdt dan kun je Galterö bezoeken, wat een naburig eiland is. Dit is toegankelijk via een kleine brug, dus je hoeft niet eens op een boot te gaan om op avontuur te gaan. Natuurlijk kun je ook op Brännö zelf verblijven.

De ferry naar Brännö in de avondzon.
De ferry naar Brännö in de avondzon.Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Gotland

Gotland is het grootste eiland van Zweden en is zelfs zijn eigen provincie (län). Het ligt dan ook in het midden van de Oostzee. Om er te komen is vrij eenvoudig. Dit kan met een vlucht van 30 minuten of met een tocht van drie uur met de veerboot. Houd je van wandelen tijdens de zomermaanden? Er is dan geen beter eiland voor jou dan Gotland, waar je dagen kunt wandelen in een afwisselende natuur, met dennebossen, moerassen en hoge kalksteenkliffen. Een voorbeeld is een wandeling van Visby naar Högklint, een route van 12 km die ongeveer 4 uur duurt.
Gefascineerd door geschiedenis? Gotland heeft een overvloed aan Viking-ruïnes over het hele eiland, evenals Visby Ringmur, de best bewaarde middeleeuwse muur van heel Scandinavië.

De middeleeuwse stadsmuur van Visby (Ringmuren).
De middeleeuwse stadsmuur van Visby (Ringmuren).Foto: Emelie Asplund/imagebank.sweden.se
Advertentie
Advertentie

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×