ZwedenWeb

Stena Line - met de ferry naar Scandinavië

Wanneer je eenmaal besloten hebt om naar Scandinavië te gaan, is de volgende vraag vaak: "Hoe komen we in daar?".
Uiteraard kan je met het vliegtuig (KLM,  Lufthansa of één van de andere maatschappijen) of met de auto over de bruggen, maar er zijn meer mogelijkheden om op comfortabele wijze naar Zweden of Noorwegen te reizen: bijvoorbeeld met een van de ferries van Stena Line.

Kiel - Göteborg

De langste, maar tegelijkertijd meest comfortabele, route van Stena Line is de overtocht van Kiel naar Göteborg. Tijdens deze nachtelijke overtocht beschik je over een hut, zodat je de volgende ochtend heerlijk uitgerust wakker wordt en in Göteborg aan land gaat. Voordat je van boord gaat kan je genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet.

Tijdens de overtocht hoef je je geen moment te vervelen. Aan boord is live muziek, een bioscoop, een winkel, diverse restaurants en een aantal bars. Wanneer je van een gokje houdt, kan je uiteraard terecht in het casino.

De caravan gratis op alle afvaarten. Op enkele extra drukke afvaarten in het hoogseizoen betaal je echter een toeslag (max. €50,-) voor het meenemen van een caravan. 

Informatie:
Vertrek: dagelijks om 18.45 uur in beide richtingen
Aankomst: 09.15 uur

Boek nu rechtstreeks bij Stena Line

Frederikshavn - Göteborg

De overtocht van Fredrikshavn naar Göteborg duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. Tijdens deze ontspannen overtocht aan boord van de Stena Jutlandica of de Stena Danica kan je winkelen in de shop, eten in de restaurants of een drankje drinken in een van de bars.

Tip! Tijdens het hoogseizoen zijn nachtelijke overtochten aanzienlijk goedkoper dan de overtochten overdag.

Boek nu rechtstreeks bij Stena Line

De Stena Jutlandica in Göteborg.

De Stena Jutlandica in Göteborg.

Foto: Stena Line

Grenå (DK) - Varberg (S)

De overtocht van Grenå naar Varberg duurt 4 uur. De Stena Nautica is voorzien van een enkele restaurants en verschillende bars. Uiteraard kan je aan boord ook inkopen doen in de Stena Shop.

Boek nu rechtstreeks bij: Stena Line

Frederikshavn - Oslo

Wanneer je naar Värmland of Dalarna gaat, is de overtocht van Frederikshavn naar de Noorse hoofdstad Oslo een aantrekkelijke keuze. Vanuit Oslo is het namelijk slechts een paar uur rijden naar deze Zweedse provincies.

Deze overtocht duurt iets meer dan 8 uur en tijdens deze overtocht kan je onder andere tax free winkelen, heerlijk eten in één van de restaurants, een film kijken in de bioscoop of gewoon lekker bijkomen in je hut.
Tijdens de nachtelijke overtocht is een hut verplicht, maar ook wanneer je overdag vaart kan het prettig zijn om een hut te boeken, zodat je uitgerust op je bestemming aankomt. De hutten zijn tijdens de dagafvaarten erg voordelig geprijsd.

Boek nu rechtstreeks bij: Stena Line

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2018, ZwedenWeb
Privacy & cookies | Sitemap
×