ZwedenWeb

Kiel (D) - Oslo (N)

Hoewel Oslo natuurlijk niet in Zweden ligt, kunnen deze overtochten toch een goed alternatief zijn voor overtochten naar Zweden, zeker wanneer je Värmland of Dalarna als bestemming hebt.

Color Line verzorgt dagelijks een overtocht van Kiel naar Oslo. De schepen Color Magic en Color Fantasy vertrekken dagelijks om 14.00 om vervolgens de volgende morgen weer om 10.00 uur aan te meren in Kiel of Oslo. 
Omdat Noorwegen geen lid van de EU is, kan je ook op deze overtocht tax-free winkelen. Uiteraard zijn er verschillende bars en restaurants aan boord.

Meer informatie en reserveringen: DirectFerries.nl of Color Line

Fredrikshavn (DK) - Oslo (N)

DFDS Seaways vaart dagelijks tussen Fredrikshavn in Denemarken en Oslo. De overtocht naar Oslo is een nachtboot, met vertrek even voor middernacht en aankomst rond 09.15. De terugvaart vertrekt 's middags en komt even voor middernacht aan in Fredrikshavn.

Meer informatie en reserveringen: DirectFerries.nl of DFDS Seaways

 

Eemshaven (NL) - Kristiansand (N)

Sinds 2022 kan je vanuit de Eemshaven in Noord-Groningen direct naar Kristiansand in Noorwegen varen. De nieuwe rederij Holland Norway Lines vaart 3 dagen per week tussen de Eemshaven en Kristiansand. Aan boord van de Romantika ervaar je de comfortabele, nachtelijke overtocht tussen Eemshaven (Groningen) en Kristiansand. Aan boord van het schip is een variatie van restaurants en bars, mooie hutten en suites, een spa, duty free shoppen and heel veel meer!

Vanuit Kristiansand is het nog wel een stukje rijden naar Zweden, maar de route is mooi en je vakantie is dan ook meteen echt begonnen.

 

Let op: vanaf half april 2023 heeft de Romantica een tijdelijke ligplaats/thuishaven in Cuxhaven (D). Vanaf 1 juni 2023 zal Emden, in Duitland, aan de andere kant van de Eems, de nieuwe thuishaven voor de Romantica worden. Emden zal voor de meeste mensen niet veel verder zijn dan de Eemshaven.

 

Meer informatie en reserveringen: DirectFerries.nl of Holland Norway Lines

 

De Color Fantasy
De Color FantasyFoto: Color Line
Advertentie
Advertentie

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2023, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×