ZwedenWeb

Stadsparken, Kalmar

Het Stadspark werd in 1985 uitgeroepen tot Zweden’s mooiste stadspark. Het werd tussen 1877-1890 aangelegd en heeft alle kenmerken van een romantisch Engels park. Maar ook de meer exotische bomen en planten kom je hier tegen, zoals de Vaanboom (of zakdoekjesboom). Deze boom komt oorspronkelijk uit China en bloeit maar 1x per jaar in mei.

Het Stadspark in Kalmar.
Het Stadspark in Kalmar.

Het Stadspark ligt vlakbij Kalmar Slott en wordt door iedereen gebruikt om te recreëren. Neem een kleed en een picknickmand mee en geniet van de omgeving. ’s Zomers worden hier ook activiteiten zoals concerten georganiseerd. In het stadspark vind je ook (het omstreden) Kalmar Konstmuseum. De laatste jaren is de omgeving van het stadspark uitgegroeid tot een culturele, hippe buurt waar je veel architectuur en vele gallerieën, festivals en restaurantjes in alle soorten en maten kunt vinden...

Tijdens de zomer zijn er elke zondag in juli een gratis kindermatinée en vanaf midzomer tot en met half augustus is er elke woensdagavond muziek en entertainment in het stadspark.

 

Advertentie
Advertentie

Hotels in de buurt van Stadsparken, Kalmar

Booking.com

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×