ZwedenWeb

Emigreren is tegenwoordig een geliefd onderwerp van gesprek. Voorheen waren het vooral Canada, de Verenigde Staten en Australië waar iedereen zijn geluk wilde beproeven, maar de laatste jaren is ook Zweden bijzonder populair.

Maar waarom Zweden?

Zweden lijkt het ideale land om te emigreren. Het is een EU-land met een grote landoppervlakte en in vergelijking met Nederland een geringe bevolkingsdichtheid. Het land heeft veel natuur, rust en ruimte te bieden en de inwoners zijn in het algemeen rustig, vriendelijk en behulpzaam. Het onderwijs en de gezondheidszorg zijn prima in orde en de huizenprijzen zijn op het platteland nog betaalbaar. Kortom alle ingrediënten voor wat voor een hoop mensen "het ideale land" is.

Maar natuurlijk heeft ook Zweden haar nadelen en eigenaardigheden. Zo zijn er andere tradities, Zweeds is een andere taal, ligt het werktempo meestal wat lager, zijn er wachttijden in de zorg, is het moeilijk om een baan te vinden en zo zijn er nog een aantal zaken op te noemen waar je wel degelijk rekening mee zult moeten houden.

Al deze aspecten maken een gedegen voorbereiding van je emigratie meer dan noodzakelijk. Vandaar dat het aan te raden is om Zweden een aantal keren te bezoeken om te bepalen welke streek je het meeste aanspreekt om er te wonen en eventueel werk te vinden. Ook is het beginnen met het leren van de taal een groot voordeel voordat je gaat verhuizen. Oriënteer je zoveel mogelijk op het land door er veel over te lezen en maak voor jezelf een lijstje waarom je nu eigenlijk uit Nederland weg wilt en wat je in Zweden verwacht te vinden.  

Checklist van de Nederlandse overheid

De Nederlandse overheid heeft een hele mooie praktische checklist gemaakt met zaken waar je aan moet denken. Deze checklist vind je op Rijksoverheid.nl.

Boeken over emigreren naar Zweden

Er zijn de laatste jaren een aantal boeken geschreven over emigreren naar Zweden, zoals bijvoorbeeld Handboek emigreren naar Zweden (Marc de Jong) en Emigreren naar Zweden (Bart Kila en Eric Jan van Dorp).

Deze en andere boeken over emigratie naar Zweden vind je onder andere bij Bol.com of je lokale boekhandel.

Tot slot:

Hou je hoofd koel, wees eerlijk tegenover jezelf en je familie en blijf realistisch.
En dan... op naar Zweden!!!

 

Dit artikel is voor ZwedenWeb geschreven door Bart Kila, webmaster van de Zweden Emigratie Site en eigenaar van ZwedenAdvies

Advertentie
Advertentie

ZwedenWeb Partners

Stena Line - Comfortabel naar Zweden vanaf €65 (retour, incl. auto)

Interhome - Ruim 1.000 vakantiewoningen in heel Zweden

ANWB Vakanties - Spannende Autovakanties naar Zweden

Reacties op deze pagina

© Copyright 1996 - 2024, ZwedenWeb
Over privacy, affiliate links & cookies | Afilliate partners: TradeTracker, Skimlinks en Awin.com
Sitemap
×